Over Daan Boersma

Het is mijn doel om topsporters te helpen het maximale uit zichzelf te halen.

Daan Boersma

Als Performance Nutritionist help ik topsporters om het maximale uit zichzelf te halen door optimaal gebruik te maken van voeding. Het is mijn doel om sporters bewust te maken van de belangrijke rol die voeding speelt bij prestatie, herstel en ontwikkeling en ze te leren hoe ze het best kunnen eten.  

Achtergrond

In het laatste jaar van de middelbare school begon ik met fitnessen. In deze periode heb ik veel op internet gezocht naar informatie over voeding en training. Al snel kwam ik erachter dat hier veel tegenstrijdige informatie over te vinden is. Toen ik ontdekte dat er een studie bestond over dit onderwerp, was de keuze dan ook snel gemaakt. De studie Nutrition and Health aan de Wageningen Universiteit sloot perfect aan bij mijn nieuw gevonden passie voor sport en voeding en mijn interesse in het menselijk lichaam. Ik raakte tijdens mijn studie steeds meer gefascineerd door alle moleculaire mechanismen in het menselijk lichaam en de effecten die voeding daarop kan hebben. Krachttraining was inmiddels een grote passie. Ik was regelmatig in de sportschool te vinden en besteedde veel aandacht aan het optimaliseren van mijn prestaties en het maximaliseren van trainingsadaptaties. Het leek me super tof om mijn kennis over voeding te gebruiken om de Nederlandse topsport naar een hoger niveau te tillen. Aangezien ik zelf ook groot voetbalfan ben, wilde ik graag meer ervaring opdoen binnen de voetbalwereld. Toen de mogelijkheid zich voor deed om mijn afstudeerstage bij AZ Alkmaar te doen, twijfelde ik dan ook geen moment. Ondertussen werk ik als Performance Nutritionist bij Heracles Almelo. Hier begeleid ik de individuele spelers, maar houd ik mij ook bezig met het voedingsbeleid op de club.

 

Daan Boersma in een lab bezig met wetenschappelijk onderzoek over sportvoeding

Wetenschap

Tijdens mijn MSc Molecular Nutrition and Toxicology heb ik veel geleerd over de werking van het menselijk lichaam op moleculair niveau. Ik heb ook veel ervaring opgedaan met het uitvoeren en interpreteren van wetenschappelijk onderzoek. Juist door de moleculaire mechanismen te begrijpen, kan ik per situatie beredeneren wat het beste plan is. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren die de effecten van voeding bepalen. Daarnaast is iedereen verschillend, waardoor er altijd naar het individu gekeken moet worden. De adviezen die ik geef zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd en geoptimaliseerd voor de situatie en het individu. De combinatie van wetenschap en praktijk gebruik ik ook bij mijn rol als Sports Nutrition Consultant bij het Nederlandse supplementenbedrijf Virtuoos

Vragen?

Wil je met mij samenwerken of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.

06-54906901